Prestatie
Personal training
Bij Fysio actief is het mogelijk om personal training (PT) te krijgen. Hierbij wordt er gestart met een intake gesprek en een assessment. Vervolgens wordt er een plan gemaakt om uw doelen te behalen.
Dan gaan we aan de slag! Alleen of met z’n tweeën gaat u aan de slag onder begeleiding van professionele trainers.
Gaat u de uitdaging aan?
Duur: 1 uur
Loopanalyse
Heerlijk hardlopen door de velden, bossen of over de heide. Of gewoon een blokje om in de buurt. Met ieder zijn persoonlijke loopstijl. Zoveel mensen zoveel stijlen. Helaas gaat het niet altijd goed en ontstaan blessures.
Veel hardloopblessures zijn relatief makkelijk terug te voeren op een onjuiste hardloop techniek. Vaak zijn het blessures die ontstaan zijn door overbelasting van spieren, pezen of gewrichten.
De hardlooptechniek heeft een duidelijke leidraad maar eenieder heeft zijn eigen doel en stijl. Sprinters hebben baat bij een heel reactieve loopstijl, waarbij duurlopers een meer soepele stijl laten zien. Ook je lichaamsbouw, het trainingsdoel en tempo bepalen je loophouding.
Wat niet betekent dat je met een lichte lichamelijke beperking niet hard kunt lopen. De snelste man ter wereld Usain Bolt heeft bijvoorbeeld een scoliose. En bekijk de beelden van Priscah Jeptoo maar eens (Olympische zilveren medaille winnares bij de vrouwen op de marathon), of die van Paula Ratcliffe.
Het is duidelijk dat hardlopen heel persoonlijk is. Bij een blessure gaan we kijken naar je techniek en waardoor de blessure is ontstaan. Het kan zijn dat er beperkingen zijn ontstaan in spieren, kapsel of gewrichten waardoor je jouw optimale techniek niet meer kunt uitvoeren.
Na een grondige analyse pakken we deze aan en werken we toe naar herstel en balans zodat er weer klachtenvrij hardgelopen kan worden.
Mocht je tegen klachten aanlopen tijdens of na het hardlopen. Of wil je werken aan je techniek of snelheid met wat praktische tips wij helpen je graag op verder.
Doelgroep: iedereen die zijn hardlooptechniek wilt verbeteren en/of blessures heeft opgelopen met het hardlopen.
Fietspositie analyse
Klachten bij het fietsen zijn vaak toe te schrijven aan een verkeerde houding of bewegingsgedrag op de fiets. Er zijn drie contactpunten bij het fietsen; de pedalen, het zadel en het stuur. Verkeerde afmeting of afstelling kan verschillende klachten opleveren, zoals:
- voet, enkelklachten zoals dove, tintelende tenen, pijnlijke voeten of enkels.
- knieklachten
- heupklachten
- zadel gerelateerde klachten
- lage rugklachten
- bovenrugklachten
- schouderklachten
- elleboogklachten
- pols/hand klachten
Bij fysio actief doen we een grondige meting en daarna stellen we de fiets af. Vervolgens kan er een controle (virtuele) rit gedaan worden om alles te controleren en eventueel bij te stellen.
Duur: 2 uur
Conditietesten
Bij Fysio actief kunt u terecht voor conditietesten. Wij bezitten een gekalibreerde fiets waarmee wij standaard conditietesten kunnen afnemen en specifieke fiets-conditietesten zoals een FTP-test (functional threshold power). Dit is het theoretische wattage wat je voor een uur maximaal zou kunnen vast houden. Het is vooral een waarde die je goed kunt gebruiken om je vooruitgang te meten in verloop van tijd.
Duur: 1 uur