Geestelijk Stabiel

Geestelijk stabiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Jouw geest bestuurd jouw lichaam”

Voor het goed functioneren van ons lichaam is het van belang dat we geestelijk stabiel zijn.
Sommige lichamelijke klachten ontstaan of worden verergerd door mentale factoren zoals stress en angst.
Je huidige mentale toestand kan op elk moment van invloed zijn op hoe slecht een lichamelijke ziekte of klacht is of wordt ervaren. Veel mensen hebben last van stress, maar zijn zich niet van bewust dat het allemaal onder stress vallen.
Het lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen kleine irritaties van het dagelijks leven of grote gebeurtenissen die ons af en toe overkomen. Stress is Stress!

 

Hierbij kun je denken aan dagelijkse werkdruk, zieke familielid, scheiding, verhuizing, in de file
staan, maar ook verkeerde voeding of stoffen die in onze voeding zitten zoals additieven, zoetstoffen en E- nummers.
Bij stress worden verschillende systemen geactiveerd die nodig zijn om te overleven. Je hebt stress die kortdurend is bijvoorbeeld als je een belangrijke examen moet maken of als je een sollicitatiegesprek hebt. Zodra de situatie achter de rug is, vermindert de stress hormonen en kan herstel van het systeem plaatsvinden. Wanneer stress te lang duurt of je dag in dag uit te maken hebt met stressvolle situaties, wordt een andere systeem geactiveerd, waardoor chronische klachten kunnen ontstaan. Herstel kan dus niet plaatsvinden.

 

Wij willen jou daarom graag helpen om jouw  lichaam weer in balans te brengen en de stress niveau te verminderen, waardoor  jouw chronische klachten zullen verminderen of verdwijnen en belangrijker nog, hoe je stress in de toekomst de baas kunt zijn!