SSRP

SSRP

Somatische sensaties en posturale reeducatie (SSRP), is een methode gebaseerd op interactie en aandacht voor de patiënt tijdens een behandeling.Deze techniek wordt toegepast door onze gespecialiseerde fysiotherapeut  die de technische middelen kent om hun fysieke oorzaken te voorkomen, te verlichten of te genezen.

 

Wat houdt deze techniek in:

Het is een “plus” in het niveau van leren van het lichaam als taal.

Het is al mogelijk om erover na te denken, omdat men zich ervan bewust is, via identificatie, van de uitwerking van het lichaamsbeeld.

Het is een “plus” als een evolutie van het lichamelijk bewustzijnsproces.

Het is ook een getuigenis van het willen weten over jezelf.

De evolutie van de techniek in de uitvoering gemaakt door de statische spier met de dynamiek is gebaseerd op het principe van de globaliteit van de spierketens en vrije functionele bewegingen, met continue bewaking van de hartslag.

Het activeert de slappe spieren om actief te worden en tegelijkertijd de gespannen spieren om te ontspannen. Dankzij de prestaties kan het lichaam vanuit zijn centrale deel de vaardigheden en posities voor bewegingscontrole leren. De aandacht van het werk richt zich op de diepe spieren van de buik, die verbonden zijn met de wervelkolom, bekken, schouders en ook houdingsonderhoud, en die de fundamenten bieden voor kernstabiliteit en lichaamsconditionering.

SSRP  is daarom een ​​methode voor fysiotherapeutische behandeling, waarbij het werk van de statische spieren en de dynamische spieren op verschillende niveaus worden betrokken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat alle effecten die zijn bereikt met betrekking tot lichaamsbeleving en bewustzijn, houdingsregulatie en motoriek, stabilisatie, mobiliteit, proprioceptie en menselijke motiliteit, ontwikkeld in de SSRP, zullen worden bewaard in het lichaam , die zullen zorgen voor een betere functioneren in het dagelijks leven, sportieve activiteiten met aandacht voor de preventie en behandeling van blessures tegelijkertijd.

 

SSRP techniek wordt uitgevoerd door middel van geïndividualiseerde protocollen.

Het wordt volgens zijn eigen concept, samengesteld uit de volgende aspecten:

Globaliteit: de context van globaliteit is aanwezig op verschillende niveaus, in de musculaire ketens en associaties van de dynamische spiermassa.

Individualiteit: elke procedure wordt uitgewerkt volgens elk onderwerp; het lichaam in de context van zijn organisme en zijn geschiedenis, met aandacht voor zijn eigen grenzen.

Causaliteit: het zoeken naar de  oorzaak van de verwonding,  geïnitieerd in het symptoom van het lichaam.

 

Voor wie is de behandeling bedoeld:

Het is geïndiceerd voor alle leeftijdsgroepen en geslachten.

Het kan geïntegreerd worden binnen de behandeling, omdat oefeningen geassocieerd zijn met dezelfde interactie als lichaamservaring  en een gehele ordening en lichaamsbewustzijn.

Specificiteit: de behandeling is gerelateerd aan de behoefte van elke persoon en klacht.