Ouderen revalidatie

Ouderen revalidatie

Als gevolg van het ouder worden, verliest de mens snel zijn spiermassa en gaat de algehele conditie geleidelijk achteruit. Als gevolg hiervan wordt men steeds inactiever, waardoor het val risico stijgt. Ouderen zijn vaak niet te zien in een sportschool om hun spierkracht te verbeteren en juist ouderen hebben deze trainingen hard nodig, aangezien de afbraak van spieren met de jaren toeneemt.
Veel mensen gaan ervan uit dat ouderen niet zwaar belast mogen worden, omdat er anders blessures ontstaan. Dit klopt niet helemaal. Als men op de juiste manier traint kan men met een hoge intensiteit trainen. Ook van belang zij het bepalen van de juiste trainingsfrequentie en hersteltijd.

Door onze opgedane kennis en ervaring, begeleiden wij u om uw ouderdomskwalen te verminderen, zodat u weer met gemak uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren.

 

Wat kunt u van de behandelingen verwachten:

Wij helpen u tijdens uw eerste consult van 1 uur om erachter te komen wat de oorzaken zijn van uw klachten door een verhelderend gesprek. U krijgt na het intakegesprek een lichamelijk onderzoek om een diagnose te kunnen stellen. Op basis van het intakegesprek en onderzoek stellen we een behandelplan die met u besproken wordt.
U wordt verder altijd bij uw eerste consult behandeld. Ons doel is dat u verlichting ervaart van uw klachten aan het einde van uw eerste consult.

U ontvangt een deskundig advies op basis van wetenschappelijk onderzoek en onze ervaring. Een op maat gemaakte oefenprogramma om onze gestelde doelen te kunnen bereiken.