Dansrevalidatie

Dansrevalidatie

Dansblessures kunnen acuut of chronisch zijn. 90% van dansblessures worden veroorzaakt door een overbelasting van lichamelijke compensaties van specifieke verkeerde bewegingen. Bij de meeste dansblessures worden door het maken van “beeldend onderzoek” geen structurele afwijkingen gevonden.

 

De  meest voorkomende dansblessures zijn:

  • enkel- en voetblessures zoals een verzwikking of een fractuur
  • pijnlijke scheenbeen (shin splints)
  • knieblessures
  • liesblessures
  • rugklachten
  • overbelasting klachten van de nek en schouder
  • recidiverende pijnen met een onbekende oorzaak

 

Wat kunt u van de behandelingen verwachten:

Wij helpen u tijdens uw eerste consult van 1 uur om erachter te komen wat de oorzaken zijn van uw klachten door een verhelderend gesprek. U krijgt na het intakegesprek een lichamelijk onderzoek om een diagnose te kunnen stellen. Er vindt een complete houdingsevaluatie plaats van zowel statisch als dans specifiek om de disbalans in het lichaam in kaart te brengen. Het identificeren van mogelijk compensaties in de (dans)bewegingen worden vastgelegd. Op basis van het intakegesprek en onderzoek stellen we een behandelplan die met u besproken wordt.
U wordt verder altijd bij uw eerste consult behandeld. Ons doel is dat u verlichting ervaart van uw klachten aan het einde van uw eerste consult.

U krijgt een complete revalidatie van zowel uw acute als uw chronische blessure of  revalidatie na een chirurgische ingreep. We zorgen voor een fijn tune tussen herstel en opbouw van uw dansactiviteiten. Behalve het gebruik van de bekende orthopedisch evidence based technieken voor herstel van blessures, maken we gebruik van technieken die nog niet zo bekend zijn in Nederland zoals een specifieke tape therapie en SSRP.

Hierna, wordt aandacht gegeven aan een heel belangrijk stap van de behandeltraject namelijk Preventie! De disbalans in het lichaam wordt “gecorrigeerd” binnen de specifieke danstechnieken. De danser ondergaat een proces van bewustwording van eigen lichaam, die hem gaat helpen in de toekomst om de compensaties te identificeren, corrigeren en kans op blessure te verminderen.